Programari consultatii: 0740.538.123
 

despre remediile florale

Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. Folosite curent in toata lumea, cele 38 de remedii florale Bach originale sunt structurate in 7 grupe in functie de manifestarea mental-emotionala vizata.

 
» Remedii pentru frica
Fie ca este vorba de teama de consecintele unei imbolnaviri, sau de teama unei pierderi, sau de teama de necunoscut, sau de teama fara motiv, sau chiar de atac de panica, oricare dintre aceste frici poate fi cu usurinta eradicata folosind cele 5 remedii florale din aceasta grupa, cate unul sau in combinatia specifica fiecarei persone in parte, functie de starea in care se afla la momentul interviului.
 
» Remedii pentru nesiguranta si nehotarare
Sovaiala si nesiguranta pot afecta pe fiecare dintre noi din cand in cand. Dr. Eduard Bach, prin studiile si experientele sale a concluzionat ca 6 remedii florale acopera toate nuantele acestor emotii negative.
 
» Remedii pentru singuratate
Singuratatea poate fi considerata o consecinta fireasca a dezvoltarii in exces a unor tendinte comportamentale.
 
» Remedii pentru hipersensibilitate fata de influentele exterioare
De multe ori in viata se intampla ca influenta celor din jur sa ne determine sa renuntam la infaptuirea „legendei personale”, sau din contra sa-i influentam noi pe altii intr-o directie nu tocmai constructiva.
 
» Remedii pentru descurajare si disperare
In opinia Dr. Bach, cele 8 remedii florale acopera toate fatetele starilor emotionale negative la care se refera aceasta grupa. Multi practicieni considera ca aceasta grupa reprezinta cheia de bolta a acestei terapii.
 
» Remedii pentru grija exagerata pentru bunastarea celorlalti
Aparent justificata, indiferent daca o exercita ceilalti asupra noastra sau o folosim noi cu ceilalti este la fel de neplacuta si de deranjanta.
 
» Remedii pentru dezinteres fata de realitatea prezenta
Exista 7 remedii florale Bach care cuprind toate tipurile de manifestare a dezinteresului fata de realitatea prezenta.
 
» Rescue remedy
O combinatie de 5 remedii florale pe care Dr. Edward Bach a creat-o special pentru situatii de criza (cel mai des utilizat) – rescue remedy anuleaza efectele imediate datorate socului emotional care poate avea cauze minore sau majore.
 

 

 

Remedii Florale Bach originale

Grupe de remedii florale Bach

»
»
»
»
»
»
»
»

 

 

Carmen Badila - Registered Bach Practioner and Trainer


Carmen Badila

Bach Foundation Registered Trainer and Practioner
Programari consultatii: 0740.538.123

 

separator
Copyright Carmen Badila 2003-2014
Ultima reactualizare: 14.05.2014