Programari consultatii: 0740.538.123
 
Cursuri terapia florala Bach

Curs Terapie Florala Bach  - Carmen Badila

» Ce este terapia florala Bach?
Este o  terapie informationala care opereaza cu remedii preparate doar cu ingrediente naturale non-toxice prelevate din flora spontana. Remediile florale Bach actioneaza prin dezvoltarea calitatilor opuse celor care ne lipsesc. Exemplu.: dezvolta rabdarea, nu combate iritabilitatea, dezvolta capacitatea de constienizare si nu combate imaturitatea, dezvolta capacitatea de a ierta si nu combate resentimentele. Interviul este necesar pentru a ne constientiza si identifica corect dezechilibrele emotionale manifeste si pentru a stabili corect remediile care ne sunt necesare. Terapie informationala - reorganizeaza martici informationale in biocomputerul nostru care trebuie si el eliberat de erori din cand in cand. Dupa cum bine stim de la “Masaru Emoto – Memoria apei” structura moleculara a apei este influentata de campul informational (gand, cuvant, imagine, actiune). Remediile florale se prepara in apa prin impregnarea acesteia cu informatia emanata din plante si fixata cu ajutorul energiei solare. Conservarea se face in alcool. Roua este ideala.

» Cum se administreaza remediile florale Bach?
In situatii de urgenta sau pentru dispozitii datorate unor neplacute evenimente neprevazute:
Intr-un pahar cu apa plata sau de izvor se pun cate 2 picaturi din sticlutele cu remediile originale alese (max 7) si apoi se consuma treptat. Daca starea sufleteasca neplacuta nu se dilueaza complet se mai prepara un pahar. Daca starea emotionala nu se modifica atunci se repeta auto-evaluarea pentru a identifica corect remediile potrivite starii prezente si se va pepara un alt amestec. Daca nu reusesti singur atunci apeleaza pentru inceput la un specialist!

Pentru dezechilibre emotionale profund instalate:
Prepararea sticlutei de tratament pentru 3 saptamani: se umple o sticluta curata de 30 ml cu apa plata / proaspata de izvor;se adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (in medie 6 remedii); luati cate 4 picaturi de cel putin 4 ori pe zi direct pe limba sau in cate un pahar cu apa. Se pastreaza la frigider.

» Interdictii?
Cei care au interdictie totala la cea mai mica cantitate de alcool pot opta pentru remediile preparate cu glicerina sau pentru alte modalitati de administrare. Aceasta terapie este indicata pentru toate varstele, inclusiv pentru femeiile gravide si bebelusi, cu administrare externa sau interna, amplificand efectele benefice ale altor tratamente inclusiv ale celor alopate. Remediile florale Bach nu dau dependenta si nu exista pericolul supradozarii. In cazuri acute, pana la ameliorarea starilor intens deranjante remediile se pot administra de mai mult de 4 ori/zi.

» Efecte secundare sau agravari?
Administrarea remediilor florale este lipsita de riscul efectelor secundare. Agravare inseamna reeditarea sub o forma f. usoara si de scurta durata a unor manifestari experimentate in trecut. Agravarile apar ocazional la extrem de putine persoane

» Cat dureaza un tratament?
Dr. Edward Bach a spus “Trateaza persoana si nu boala de care aceasta sufera!” Tratamentul fiind personalizat iar reactiile fiecaruia sunt specifice implicit durata de administrarea a remediilor este variabila.

» Acopera aceste remedii toate starile emotionale manifeste in secolul XXI?
Da. Starile emotionale sunt aceleasi. Factorii de stres s-au modificat si s-au amplificat dar reactiile emotionale sunt aceleasi: nefericire, ura, dorinta de razbunare, lacomie, lipsa de incredere in sine, nesiguranta, timiditate, anxietate anticipatorie, tristete etc. Fiecare fiinta beneficiaza de combinatia proprie in acord cu menifestarile emotionale neplacute din momentul evaluarii. “...pentru ca Dumnezeu in bunatatea lui a lasat cate o planta de leac pentru fiecare suferinta...” Pentru o eficienta sporita, se folosesc si alte terapii  (homeopatie, fitoterapie, gemoterapie, nutritie si suplimente alimentare) functie de caz.

» Unde se prepara remediile florale Bach originale?
Tincturile mama se obtin de catre cei de la Fundatia Dr. Ed. Bach, de la Mount Vernon- UK, in conditii similare si prin aceleasi metode pe care dr. Bach le-a folosit cand era in viata. Plantele utilizate sunt din aproximativ aceleasi zone adiacente fundatiei. Remediile florale Bach originale sunt apoi preparate si inbuteliate de catre Nelsons, traditionala firma farmaceutica de remedii homeopate si produse Bach originale din Marea Britanie. Remediile florale Bach originale dau garantia calitatii.

 De ce ai avea nevoie de Terapia florala Bach?

Esti timid?
Esti gelos, suspicios sau razbunator?
Ai temeri inexplicabile cu palpitatii si stari depresive si medicul ti-a spus ca suferi de atac de panica?
Suferi de anxietate?
Esti disperat ?

Ai insomnii? Esti nehotarat?
Nu stii ce vrei dar stii sigur ce nu mai vrei? Ti-e tema de esec?

Ai senzatia ciudata ca ceva rau se va intampla (anxietate anticipatorie)?
Preferi sa stai singur, sa nu te amesteci cu ceilalti – fobie sociala- ?
Te simti vinovat sau responsabil pentru ce li se intampla celorlalti?
Suferi de pe urma unui divort? Dar de depresie?

Menopauza te bulverseaza?
Fiul tau adolescent este coplesit de schimbarile datorate varstei?
Esti afectat peste masura de o dezamagire in iubire?
Ai pierdut pe cineva drag si ti-e greu sa te regasesti?

Nu mai ai incredere in propriile decizii si trebuie sa ceri mereu sfatul cuiva?
Te simti abuzat peste masura si nu stii cum sa iesi din aceasta situatie?
Somnul nu mai este odihnitor si-ti dai seama ca esti peste masura afectat de stres?
Ai pierdut bucuria de a trai?

Preferi sa te refugiezi in trecut sau intr-o lume imaginara?
Preferi sa iesi cu prietenii in fiecare seara si alcoolismul nu e departe de a face parte din viata ta?
Ti-e frica de intuneric, de caini, de spatii inguste (claustrofobie), de stafii, de accidente sau ai agorafobie?

Esti intolerant? Esti posesiv? Esti nemultumit de toata lumea?
Numai ceilalti sunt de vina pentru ceea ce ti se intampla?
Ai mania ordinii si a curateniei si esti nemultumit de propria persoana?
Ai diverse fobii?

Esti peste masura de corectiv cu cei din jur?
Folosesti medicamente antidepresive?
Esti stresata de bulimie si nu i te poti impotrivi?

Daca ai raspuns afirmativ la cel putin una din intrebarile din coloana din stanga, ar fi bine sa stii ca exista o terapie florala Bach - 100% naturala (din flori), fara efecte adverse- care te poate ajuta prin schimbarea atitudinii fata de factorii externi sa te confrunti cu situatia care se pare ca ti-a scapat de sub control. Este important sa-ti constientizezi problemele mental emotionale sau comportamentale si sa stii ca trebuie sa participi activ la procesul de vindecare.

Aceasta terapie este o terapie complementara si nu exclude vizita la medic pentru evaluare, diagnosticare si tratament.

 

Remedii Florale Bach originale

 

»
»
»
»
»
»
»
»

 

Carmen Badila - Registered Bach Practioner and Trainer


Carmen Badila

Bach Foundation Registered Trainer and Practioner
Programari consultatii: 0740.538.123

 

Terapie-florala.ro pe Facebook!

 

Remedii Florale Bach

Copyright Carmen Badila 2003-2014
Ultima reactualizare: 14.05.2014