0740.538.123 | 0766.245.270 carmen@terapie-florala.ro

Ce este terapia florală Bach?

by | oct. 20, 2018 | Terapia Florală Bach | 0 comments

Ce este terapia florală Bach?

Este o  terapie informațională care operează cu remedii preparate doar cu ingrediente naturale non-toxice prelevate din flora spontana. Remediile florale Bach acționează prin dezvoltarea calităților care ne lipsesc si nu prin supresia defectelor. Exemplu.: dezvolta răbdarea, nu combate iritabilitatea, dezvolta capacitatea de conștientizare si nu combate imaturitatea, dezvolta capacitatea de a ierta și nu combate resentimentele. Pentru a  conștientiza și a ne identifica corect emoțiile negative manifeste  dar și pentru a stabili corect remediile care ne sunt necesare, este necesar un interviu cu un BFRP (Bach Flower Registered Practitioner).

Terapia florala Bach este o terapie informațională cu ajutorul careia se reorganizează matricile informaționale din “biocomputerul” nostru care trebuie și el eliberat de “erori” din când în când ca orice device. După cum bine știm de la “Masaru Emoto – Memoria apei” structura moleculară a apei este influențată de câmpul informational (gând, cuvânt, imagine, acțiune). Remediile florale se prepară în apă prin impregnarea acesteia cu informația emanată din plante și fixată cu ajutorul energiei solare. Conservarea se face în alcool. Roua este ideala.

Cum se administrează remediile florale Bach?

In situații de urgenţă sau pentru dispoziții datorate unor evenimente neprevazute destabilizatoare:  Într-un pahar cu apa plata sau de izvor se pun cate 2 picături din sticluțele cu remediile originale alese (max 7) si apoi se consuma treptat. Dacă starea sufleteasca neplacuta nu se diluează complet se mai prepara un pahar.Dacă starea emoțională nu se modifica atunci se repeta auto-evaluarea pentru a identifica corect remediile potrivite starii prezente si se va pepara un alt amestec. Daca nu reusesti singur atunci apeleaza pentru inceput la un specialist!

Pentru dezechilibre emotionale profund instalate: Prepararea sticlutei de tratament pentru 3 saptamani: se umple o sticluta curata de 30 ml cu apa plata / proaspata de izvor;se adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (in medie 6 remedii); luati cate 4 picaturi de cel putin 4 ori pe zi direct pe limba sau in cate un pahar cu apa. Se pastreaza la frigider.

 

Interdicții?

Cei care au interdicție totala la cea mai mica cantitate de alcool pot opta pentru remediile preparate cu glicerina sau pentru alte modalități de administrare. Aceasta terapie este indicata pentru toate varstele, inclusiv pentru femeile gravide și bebeluși, cu administrare externa sau interna, amplificand efectele benefice ale altor tratamente inclusiv ale celor alopate. Remediile florale Bach nu dau dependenţă și nu există pericolul supra-dozării. În cazuri acute, până la ameliorarea stărilor intens deranjante, remediile se pot administra de mai mult de 4 ori/zi.

 

Efecte secundare sau agravări?

Administrarea remediilor florale este lipsită de riscul efectelor secundare. Agravare înseamnă reeditarea sub o forma foarte ușoară și de scurtă durată a unor manifestări experimentate în trecut. Agravările apar ocazional la extrem de puține persoane.

 

Cât durează un tratament?

Dr. Edward Bach a spus “Tratează persoana și nu boala de care aceasta suferă!” Tratamentul fiind personalizat iar reacțiile fiecăruia sunt specifice, implicit durata de administrare a remediilor este variabilă.

 

Acoperă aceste remedii toate stările emoționale manifeste în secolul XXI?

Da. Stările emoționale sunt aceleași. Factorii de stres s-au modificat și s-au amplificat dar reacțiile emoționale sunt aceleași: nefericire, ura, dorința de răzbunare, lăcomie, lipsa de încredere în sine, nesiguranță, timiditate, anxietate anticipat orie, tristețe etc. Fiecare ființă beneficiază de combinația proprie în acord cu manifestările emoționale neplăcute din momentul evaluării. “…pentru ca Dumnezeu în bunătatea Lui a lăsat câte o plantă de leac pentru fiecare suferință…” Pentru o eficienţă sporita, se folosesc si alte terapii  (homeopatie, fitoterapie, gemoterapie, nutriție și suplimente alimentare) functie de caz.

Unde se prepară remediile florale Bach originale?

Tincturile mama se obțin de către cei de la Fundația Dr. Ed. Bach, de la Mount Vernon- UK, în condiții similare și prin aceleași metode pe care dr. Bach le-a folosit când era în viaţă. Plantele utilizate sunt din aproximativ aceleași zone adiacente fundației. Remediile florale Bach originale sunt apoi preparate și îmbuteliate de către Nelsons, tradiționala firma farmaceutică de remedii homeopate și produse Bach originale din Marea Britanie. Remediile florale Bach originale dau garanția calității.

Carmen Bădilă 

International Registered Trainer and Practitioner Dr. Bach Foundation

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This