0740.538.123 | 0766.245.270 carmen@terapie-florala.ro

Cine a fost dr. Edward Bach? Cum a apărut terapia florală Bach?

by | oct. 21, 2018 | Terapia Florală Bach | 0 comments

Terapia florală Bach poartă numele medicului englez Dr. Edward Bach, cel care i-a pus bazele dedicându-și întreaga sa viaţă descoperii ei la începutul secolului XX. Povestea vieții lui, cât și rezultatele întregii sale activități de cercetare asiduă, conduc la concluzia că Dr. Eduard Bach a fost o persoană carismatică.

Dintotdeauna îndrăgostit de natură, dr. Edward Bach a crezut în ordinea și în ajutorul Divin. A fost convins că întoarcerea oamenilor către Dumnezeu cu toată ființa pentru a reîntregi Unitatea Divina este de fapt calea adevărată către împlinire personală. A nu se crede că a fost un sfânt. Era încântat să stea in preajma oamenilor, să-i asculte și să se bucure de viaţă împreună cu ei. Folosea orice prilej spre a studia comportamentul și atitudinea oamenilor în diverse împrejurări.

După ce a devenit medic respectabil în Londra, apoi homeopat de succes în urma căruia au rămas 7 nosode intestinale folosite și astăzi în homeopatie, a considerat ca Divinitatea, în ințelepciunea Sa, a lăsat la îndemâna tuturor celor aflați în suferință, remedii simple, naturale si usor de preparat, asa că a renunțat la cariera de medic și la bunăstarea materială pe care i-o asigura aceasta și s-a mutat la țară, într-un sătuc în mijlocul naturii, mai precis la Mount Vernon în apropiere de Oxford, unde găsim astăzi fundația ce-i poartă numele și unde se prepară încă baza esențelor florale din aceleași plante, respectând intru totul indicațiile dr. Bach.

Destinul lui Edward Bach este de-a dreptul impresionant, a fost dintre cei care au învins cancerul schimbându-și atitudinea și găsindu-și drumul pentru a lupta să-si împlinească “Legenda Personala”.

Pe scurt, el a ajuns la concluzia că nu exista boli ci bolnavi, și, că adevărata cauză a suferințelor umane se află în planul mental emoțional al fiecăruia dintre noi. Atâta vreme cât avem un echilibru interior între judecata și sentimentele noastre, viaţa reprezinta atât o continuă provocare din care avem permanent de învățat, cât și un prilej de a ne bucura să acumulăm cunoașterea și experiența atât de necesare nouă în confruntarea cu toate vicisitudinile ei.

Asa cum și S. N. Lazarev specifică în volumul 9 din Diagnosticarea Karmei –Îndrumar de supraviețuire – viaţa ne pune în mod repetat în situațiile pe care le-am evitat sau nu le-am înțeles pănă la un moment dat, când, dacă dorim supraviețuirea, trebuie să urcăm o treaptă a propriei conștiințe, pentru a avea o altă perspectivă, și implicit o nouă dimensiune a capacității de înțelegere a ceea ce trăim. Urmarea firească a adoptării unei atitudini pozitive implică redobândirea confortului psihic. Dacă suferința s-a instalat deja și în planul fizic și folosim esențele florale Bach alese în concordanţă cu starea mental-emoțională a persoanei în cauză, atunci organismul se va mobiliza grăbind vindecarea, însoțindu-se foarte bine cu orice tip de metodă de  redobândirea sănătății (medicina clasică sau complementară). Adică, administrate în paralel cu medicamentele alopate sau cu remediile naturiste potențează efectele acestora.

Toate principiile terapiei florale cât și filozofia dr. Bach sunt în concordanţă cu legile Divine. El numește recăpătarea echilibrului mental emoțional ca fiind refacerea legăturii cu Sinele Superior, adică cu Lumina din noi. Limpezimea mintii în pacea sufletului și găsirea răspunsurilor la provocările vieții. Remediile florale Bach sunt preparate din flori sau din crenguțe , de regulă din plante și arbori din flora spontană, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii. Dr. Edward Bach a considerat că cele 38 de remedii, singure sau în combinație, acoperă toate emoțiile negative. Ura și gelozia, fricile de orice fel sau intensitate, declanșate cu sau fără motiv; resentimentele și intoleranţa, egoismul exagerat, atacurile de panică, disperarea, nehotărârea și lipsa de control în momentele de furie, pot deveni o amintire dacă se aleg și se folosesc corect aceste remedii ori de câte ori ne acaparează aceste emoții negative, dăunătoare pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Se pot folosi și pentru ameliorarea dereglărilor somnului. Cei tipicari pot să se concentreze pe problemele cu adevărat importante, cei ce sunt ușor de dominat pot să redobândească respectul celor din jur, liderii dominatori încep să tina cont și de părerile subordonaților, cei epuizați pot beneficia de energizare, cei ce permanent întârzie pot deveni punctuali. Amânarea prelungită a proiectelor, inima frântă de durere, disperarea pot fi depășite cu naturalețe, dacă folosim remediile florale Bach care pe deasupra ne ajuta sa ne valorificam adevăratul potențial cu care fiecare dintre noi am fost înzestrați. Consider că aceasta modalitate de vindecare a sufletului trebuie să fie cunoscută, deoarece ne este de ajutor în viaţa de zi de zi, pentru a reuși să facem faţă problemelor care avem senzația că ne depășesc.

În anul 2002, cu ajutorul acestei terapii am ieșit dintr-o stare depresivă din care nu mai știam cum să mă eliberez. Rezultatul m-a încurajat să le studiez cu mai multă atenție și seriozitate. Aceasta terapie 100% naturală, este eficientă, nu are efecte secundare, nu creează dependenţă și este lipsită de toxicitate.

Carmen Bădilă 

International Registered Trainer and Practitioner Dr. Bach Foundation

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This