Remedii florale pentru
SingurătateCeilalți nu sunt de nivelul tău? Nerăbdător și iritabil? Cauți mereu ascultători?
Relaționează cu ușurință!
Află de ce te simți singur(ă) și de ce resimți dificultatea de a dezvolta și de a menține relații. Singurătatea poate fi considerată o consecință a dezvoltării în exces a unor tendințe comportamentale.
Water Violet
Rezervat, demn, mândru, tăcut și retras.
Heather
Absorbiți de propriile probleme, caută insistent un ascultător. Incapacitatea de a purta un dialog.
Impatiens
Nerăbdare, agitație în exces, iritabilitate.
Despre remediile florale bach
Filozofia Dr. Edward Bach
Destinul lui Eduard Bach este de-a dreptul impresionant. A fost dintre cei care au învins cancerul doar schimbându-şi atitudinea faţă de viaţă şi găsindu-şi drumul pentru a lupta să-şi împlinească “Legenda Personală”. Pe scurt, Dr. Bach a ajuns la concluzia că nu există boli ci bolnavi şi că adevarata cauză a suferinţelor umane se află în planul mental emoţional al fiecăruia dintre noi. Atâta vreme cât avem un echilibru interior între judecata şi sentimentele noastre, viaţa reprezintă atât o continuă provocare din care avem permanent de învăţat cât şi un prilej de a ne bucura să acumulăm cunoaşterea şi experienţa atât de necesare nouă în confruntarea cu toate vicisitudinile ei. Încă din copilărie, Edward Bach (1886-1936) şi-a dorit să devină vindecător şi să găsească o nouă metodă simplă de alinare a suferinţelor celor mulţi si fara posibilitatea de a fi consultati de un medic. Nu a urmat cursuri universitare de la început ci a muncit o perioadă la prelucrarea cuprului impreuna cu angajaţii tatălui sau. Apoi s-a hotărât să urmeze medicina pentru a cunoaşte tot ce se putea şti cu privire la metodele de recăpătarea sănătăţii. A lucrat cu succes in Spitalul Universitar şi apoi la Spitalul de Homeopatie din Londra. Si-a adus o reală contribuţie în homeopatie descoperind şi utilizând cu succes 7 nosode intestinale (legătura dintre bolile cronice si compoziţia florei intestinale individuale). Îşi petrecea orice moment liber studiind plantele şi calităţile lor vindecatoare sperând să înlocuiască cele 7 nosode.
In 1930, Dr. Bach s-a retras la ţară renunţând la succes şi la faimă pentru a-şi împlini rostul, convins fiind că Dumnezeu în bunătatea Sa a lăsat şi modalităţi de însănătoşire în natură, la îndemâna tuturor celor aflaţi in suferinţă. . Cu această credinţă, mult studiu, nenumărate experimente si dezvoltându-şi calităţile intuitive şi-a petrecut ultimii 8 ani (1928-1936) în căutarea unui sistem natural de redobandirea a sanatatii prin inlaturarea adevaratelor cauze ale inbolnavirii – emotiile distructive, Inlocuindu-le cu emotii vindecatoare. Cu un an înainte de a se stinge din viaţă, Dr Bach şi-a considerat obiectivul atins prin descoperirea celor 38 de remedii florale care îi poartă numele. In opinia sa, acest sistem natural de vindecare acoperă toate stările emoţionale negative pe care o persoană le-ar putea experimenta vreodată. Dr Edward Bach şi-a dedicat întreaga sa viaţă cercetării în folosul alinării suferinţelor oamenilor. Primele remedii florale au fost preparate din roua colectată dimineaţa, din inflorescenţele unor plante din flora spontană şi conservată apoi cu alcool. Dr Bach a fost convins că prin radiaţia electromagnetică a razelor soarelui, roua se impregnează cu întreaga energie pură, nealterată şi vindecătoare a florii pe care se odihneşte.