Întrebări frecvente despre terapia florală Bach

__________

 
Ce este terapia florală Bach?

Este o  terapie informațională care operează cu remedii preparate doar cu ingrediente naturale non-toxice prelevate din flora spontana. Remediile florale Bach acționează prin dezvoltarea calităților opuse celor care ne lipsesc. Exemplu.: dezvolta răbdarea, nu combate iritabilitatea, dezvolta capacitatea de conștientizare si nu combate imaturitatea, dezvolta capacitatea de a ierta si nu combate resentimentele. Interviul este necesar pentru a ne conștientiza si identifica corect dezechilibrele emoționale manifeste și pentru a stabili corect remediile care ne sunt necesare. Terapie informațională – reorganizează matrici informaționale în bio computerul nostru care trebuie și el eliberat de erori din cand in cand. Dupa cum bine stim de la “Masaru Emoto – Memoria apei” structura moleculara a apei este influentata de campul informational (gand, cuvant, imagine, actiune). Remediile florale se prepara in apa prin impregnarea acesteia cu informatia emanata din plante si fixata cu ajutorul energiei solare. Conservarea se face in alcool. Roua este ideala. 

Cum se administrează remediile florale Bach?

In situații de urgenta sau pentru dispoziții datorate unor neplăcute evenimente neprevazute: 
Într-un pahar cu apa plata sau de izvor se pun cate 2 picături din sticluțele cu remediile originale alese (max 7) si apoi se consuma treptat. Dacă starea sufleteasca neplacuta nu se diluează complet se mai prepara un pahar.Dacă starea emoțională nu se modifica atunci se repeta auto-evaluarea pentru a identifica corect remediile potrivite starii prezente si se va pepara un alt amestec. Daca nu reusesti singur atunci apeleaza pentru inceput la un specialist!

Pentru dezechilibre emotionale profund instalate:
Prepararea sticlutei de tratament pentru 3 saptamani: se umple o sticluta curata de 30 ml cu apa plata / proaspata de izvor;se adauga cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (in medie 6 remedii); luati cate 4 picaturi de cel putin 4 ori pe zi direct pe limba sau in cate un pahar cu apa. Se pastreaza la frigider.

Interdicții?

Cei care au interdictie totala la cea mai mica cantitate de alcool pot opta pentru remediile preparate cu glicerina sau pentru alte modalitati de administrare. Aceasta terapie este indicata pentru toate varstele, inclusiv pentru femeiile gravide si bebelusi, cu administrare externa sau interna, amplificand efectele benefice ale altor tratamente inclusiv ale celor alopate. Remediile florale Bach nu dau dependenta si nu exista pericolul supradozarii. In cazuri acute, pana la ameliorarea starilor intens deranjante remediile se pot administra de mai mult de 4 ori/zi.

Efecte secundare sau agravări?

Administrarea remediilor florale este lipsita de riscul efectelor secundare. Agravare înseamnă reeditarea sub o forma foarte ușoară și de scurtă durată a unor manifestări experimentate în trecut. Agravările apar ocazional la extrem de puține persoane

Cât durează un tratament?

Dr. Edward Bach a spus “Trateaza persoana si nu boala de care aceasta sufera!” Tratamentul fiind personalizat iar reactiile fiecaruia sunt specifice implicit durata de administrarea a remediilor este variabila.

Acoperă aceste remedii toate stările emoționale manifeste în secolul XXI?

Da. Stările emoționale sunt aceleași. Factorii de stres s-au modificat și s-au amplificat dar reacțiile emoționale sunt aceleași: nefericire, ura, dorința de răzbunare, lăcomie, lipsa de încredere in sine, nesiguranță, timiditate, anxietate anticipat orie, tristețe etc. Fiecare ființă beneficiază de combinația proprie în acord cu manifestările emoționale neplăcute din momentul evaluării. “…pentru ca Dumnezeu în bunătatea Lui a lăsat câte o plantă de leac pentru fiecare suferință…” Pentru o eficienţă sporita, se folosesc si alte terapii  (homeopatie, fitoterapie, gemoterapie, nutritie si suplimente alimentare) functie de caz.

Unde se prepară remediile florale Bach originale?

Tincturile mama se obțin de catre cei de la Fundația Dr. Ed. Bach, de la Mount Vernon- UK, în condiții similare și prin aceleași metode pe care dr. Bach le-a folosit când era în viaţă. Plantele utilizate sunt din aproximativ aceleași zone adiacente fundației. Remediile florale Bach originale sunt apoi preparate și îmbuteliate de către Nelsons, tradiționala firma farmaceutică de remedii homeopate și produse Bach originale din Marea Britanie. Remediile florale Bach originale dau garanția calității.

Pin It on Pinterest

Share This