0740.538.123 | 0766.245.270 carmen@terapie-florala.ro

Despre remediile florale bach

Primele remedii florale au fost preparate din roua colectată dimineața, din inflorescențele unor plante din flora spontană și conservată apoi cu alcool. Folosite curent în toată lumea, cele 38 de remedii florale Bach originale sunt structurate în 7 grupe în funcție de manifestarea mental-emoțională vizată.

Remedii pentru frică

Fie că este vorba de teama de consecințele unei îmbolnăviri, sau de teama unei pierderi, sau de teamă de necunoscut, sau de teama fără motiv, sau chiar de atac de panica, oricare dintre aceste frici poate fi cu ușurință eradicată folosind cele 5 remedii florale din această grupă, câte unul sau în combinația specifică fiecărei persoane în parte, funcție de starea în care se află la momentul interviului.

Remedii pentru nesiguranţă

Șovăiala și nesiguranța pot afecta pe fiecare dintre noi din când în când. Dr. Eduard Bach, prin studiile și experiențele sale a concluzionat ca 6 remedii florale acoperă toate nuanțele acestor emoții negative.

Remedii pentru singurătate

Singurătatea poate fi considerată o consecință firească a dezvoltării în exces a unor tendințe comportamentale.

Remedii pentru hipersensibilitate la influenţele externe

De multe ori în viaţă se întâmplă ca influenţa celor din jur să ne determine să renunțăm la înfăptuirea „legendei personale”, sau din contră, să-i influențăm noi pe alții într-o direcție nu tocmai constructivă.

Remedii pentru descurajare şi disperare

În opinia Dr. Bach, cele 8 remedii florale acoperă toate fațetele stărilor emoționale negative la care se referă această grupă. Mulți practicieni consideră că această grupă reprezintă cheia de bolta a acestei terapii.

Remedii pentru grija exagerată pentru bunăstarea celorlalţi

În opinia Dr. Bach, cele 8 remedii florale acoperă toate fațetele stărilor emoționale negative la care se referă această grupă. Mulți practicieni consideră că această grupă reprezintă cheia de bolta a acestei terapii.

Remedii pentru dezinteres faţă de realitatea prezentă

Există 7 remedii florale Bach care cuprind toate tipurile de manifestare a dezinteresului faţă de realitatea prezentă.

Rescue remedy

O combinație de 5 remedii florale pe care Dr. Edward Bach a creat-o special pentru situații de criză (cel mai des utilizat), Rescue Remedy anulează efectele imediate datorate socului emoțional care poate avea cauze minore sau majore.

Filosofia Dr. Bach:

Ceea ce noi ne-am obișnuit să numim boală este de fapt rezultatul unor profunde dizarmonii in plan mental-emoțional. Suferința fizica poate fi interpretată ca semnal de alarmă cu privire la atitudinea eronată a individului în raport cu propria viată. Tocmai de aceea e bine să ne reamintim cât mai des faptul că bunăstarea sufletului este cheia sănătății. În urma diverselor încercări ale vieții care ne iau pe neașteptate sau care ne prind nepregătiți sau în fata cărora ne simțim neputincioși apar stări emoționale care pot persista și produce dezechilibru sau chiar instabilitate emoțională.  Se numesc emoții negative tocmai pentru că provoacă stări emoționale neplăcute. Aceasta stare de disconfort emoțional pe care o neglijam sau încercăm sa o ignoram nu va dispare de la sine ci se va manifesta, într-un viitor mai mult sau mai putin îndepărtat, la nivel fizic într-o suferință ce va putea fi diagnosticata de medic. Este la fel de adevarat ca suferință poate determina reconsiderarea atitudinii personale si schimbarea direcției vieții în sensul evolutiv. Sistemul de remedii florale pe care Dr. Bach l-a întemeiat poate determina îmbunătățirea dezvoltării calităților personale. Mai precis ajuta individul să-și restabilească armonia interioara prin anularea barierelor pe care el însuși le-a elaborat mai mult sau mai putin conștient in confruntarea cu problemele sale având și rol profilactic totodată.

Scurt istoric

Destinul lui Eduard Bach este de-a dreptul impresionant. A fost dintre cei care au invins cancerul doar schimbandu-si atitudinea fata de viata si gasindu-si drumul pentru a lupta sa-si implineasca “Legenda Personala”.

Pe scurt, el a ajuns la concluzia ca nu exista boli ci bolnavi si ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental emotional al fiecaruia dintre noi. Atat vreme cat avem un echilibru interior intre judecata si sentimentele noastre, viata reprezinta atat o continua provocare din care avem permanent de invatat cat si un prilej de a ne bucura sa acumulam cunoasterea si experienta atat necesare noua in confruntarea cu toate vicisitudinile ei.

Inca din copilarie, Edward Bach (1886-1936) si-a dorit sa devina vindecator si sa gaseasca o noua metoda simpla de alinare a suferintelor celor multi. Nu a urmat cursuri universitare de la inceput ci a muncit o perioada la prelucrarea cuprului impreuna cu angajatii tatalui sau. Apoi s-a hotarat sa urmeze medicina pentru a cunoaste tot ce se putea sti cu privire la metodele de recapatarea sanatatii. A lucrat cu succes in Spitalul Universitar si apoi la Spitalul de Homeopatie din Londra. Si-a adus o reala contributie in homeopatie descoperind si utilizand cu succes 7 nosode intestinale (legatura dintre bolile cronoce si compozitia florei intestinale individuale). Isi petrecea orice moment liber studiind plantele si calitatile lor vindecatoare sperand sa inlocuiasca cele 7 nosode.

In 1930, Dr. Bach s-a retras la tara renuntand la succes si la faima pentru a-si implini rostul, convins fiind ca Dumnezeu in bunatatea Sa a lasat si modalitati de insanatosire in natura, la indemana tuturor celor aflati in suferinta. Cu aceasta credinta, mult studiu, nenumarate experimente si dezvoltandu-si calitatile intuitive si-a petrecut 8 ani (1928-1936) in cautarea unui sistem natural, usor de folosit care sa vindece sufletele oamenilor. Cu un an inaite de a se stinge din viata si-a considerat obiectivul atins prin descoperirea celor 38 de remedii florale care ii poarta numele si care in opinia sa acopera toate starile emotionale negative pe care o persoana le-ar putea experimenta vreodata.

Si-a dedicat intreaga sa viata cercetarii in folosul alinarii suferintelor oamenilor. Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. A fost convins ca prin radiatia electromagnetica a soarelui roua se impregneaza cu intreaga energie pura, nealterata si vindecatoare a florii pe carer se odihneste.

Pin It on Pinterest

Share This