Remediile Florale Bach

 

Filosofia Dr. Bach:

Ceea ce noi ne-am obisnuit sa numim boala este de fapt rezultatul unor profunde disarmonii in plan mental-emotional. Suferinta fizica poate fi interpretata ca semnal de alarma cu privire la atitudinea eronata a individului in raport cu propria viata. Tocmai de aceea e bine sa ne reamintim cat mai des faptul ca bunastarea sufletului este cheia sanatatii. In urma diverselor incercari ale vietii care ne iau pe neasteptate sau care ne prind nepregatiti sau in fata carora ne simtim neputinciosi apar stari emotionale care pot persista si produce dezechilibru sau chiar instabilitate emotionala. 

Se numesc emotii negative tocmai pentru ca provoaca stari emotionale neplacute. Aceasta stare de discomfort emotional pe care o neglijam sau incercam sa o ignoram nu va dispare de la sine ci se va manifesta, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, la nivel fizic intr-o suferinta ce va putea fi diagnosticata de medic. Este la fel de adevarat ca suferinta poate determina reconsiderarea atitudinii personale si schimbarea directiei vietii in sensul evolutiv. Sistemul de remedii florale pe care Dr. Bach l-a intemeiat poate determina îmbunătățirea dezvoltarii calitatilor personale. Mai precis ajuta individul sa-si restabileasca armonia interioara prin anularea barierelor pe care el insusi le-a elaborat mai mult sau mai putin constient in confruntarea cu problemele sale avand si rol profilactic totodata.

Scurt istoric

Destinul lui Eduard Bach este de-a dreptul impresionant. A fost dintre cei care au invins cancerul doar schimbandu-si atitudinea fata de viata si gasindu-si drumul pentru a lupta sa-si implineasca “Legenda Personala”.

Pe scurt, el a ajuns la concluzia ca nu exista boli ci bolnavi si ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental emotional al fiecaruia dintre noi. Atat vreme cat avem un echilibru interior intre judecata si sentimentele noastre, viata reprezinta atat o continua provocare din care avem permanent de invatat cat si un prilej de a ne bucura sa acumulam cunoasterea si experienta atat necesare noua in confruntarea cu toate vicisitudinile ei.

Inca din copilarie, Edward Bach (1886-1936) si-a dorit sa devina vindecator si sa gaseasca o noua metoda simpla de alinare a suferintelor celor multi. Nu a urmat cursuri universitare de la inceput ci a muncit o perioada la prelucrarea cuprului impreuna cu angajatii tatalui sau. Apoi s-a hotarat sa urmeze medicina pentru a cunoaste tot ce se putea sti cu privire la metodele de recapatarea sanatatii. A lucrat cu succes in Spitalul Universitar si apoi la Spitalul de Homeopatie din Londra. Si-a adus o reala contributie in homeopatie descoperind si utilizand cu succes 7 nosode intestinale (legatura dintre bolile cronoce si compozitia florei intestinale individuale). Isi petrecea orice moment liber studiind plantele si calitatile lor vindecatoare sperand sa inlocuiasca cele 7 nosode.

In 1930, Dr. Bach s-a retras la tara renuntand la succes si la faima pentru a-si implini rostul, convins fiind ca Dumnezeu in bunatatea Sa a lasat si modalitati de insanatosire in natura, la indemana tuturor celor aflati in suferinta. Cu aceasta credinta, mult studiu, nenumarate experimente si dezvoltandu-si calitatile intuitive si-a petrecut 8 ani (1928-1936) in cautarea unui sistem natural, usor de folosit care sa vindece sufletele oamenilor. Cu un an inaite de a se stinge din viata si-a considerat obiectivul atins prin descoperirea celor 38 de remedii florale care ii poarta numele si care in opinia sa acopera toate starile emotionale negative pe care o persoana le-ar putea experimenta vreodata.

Si-a dedicat intreaga sa viata cercetarii in folosul alinarii suferintelor oamenilor. Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. A fost convins ca prin radiatia electromagnetica a soarelui roua se impregneaza cu intreaga energie pura, nealterata si vindecatoare a florii pe carer se odihneste.

Pin It on Pinterest

Share This